top of page

Scott scale lemmy tribute

Het is zover: Dangerholm presenteert in 2022 haar eerste fietsproject en daarmee ook de eerste fiets in officiële samenwerking met ons. Hoewel onze hobby lichtgewicht bouwen is, hebben we eindelijk een goed stuk Rock 'n' Roll. Dangerholm heeft een heel bijzonder monument gemaakt voor een van zijn idolen. Ter nagedachtenis aan Motörhead zanger en bassist Lemmy Kilmister heeft Dangerholm een ​​zwart-chroom droom gecreëerd met veel spannende en ongewone details.




Het middelpunt is een Scott Scale RC World Cup-frame. Dit kreeg de typische initiële Dangerholm-behandeling om enige tijd later een echt matzwart te laten glanzen. Voor het gewenste contrast moesten een SID Ultimate en een Reverb AXS gespoten worden - ook een stuurpen van Intenden en een helm van Leonardi Racing kregen deze behandeling.

De wielset komt uit onze eigen wielconstructie en past perfect in het kleurenschema van de "Lemmy Tribute Bike" met zilveren Newmen-naven en Sapim-messpaken. Voor gebruik met de Rotor 12-speed cassette, werd de Newmen achternaaf omgebouwd tot Shimano's 11-speed road freehub body.

Een GX AXS achterderailleur op een Dangerholm fiets? Het is heel goed mogelijk, als je let op de achterderailleurkooi. Het achterderailleurlichaam zelf is "enigszins" anders dan de X01- en XX1-modellen. Het beslissende extra gewicht komt met de kooi - en Dangerholm ruilt het in voor iets passenders van Kogel. Om dit individuele juweel te veranderen, worden Zirbel-controllers gebruikt. Omdat deze geen geïntegreerde radio-eenheid hebben, is een SRAM Blipbox vereist. Dit verdwijnt elegant in de Intend-stuurpen en de kabels worden door een speciaal Schmolke TLO-stuur geleid, dat de juiste gaten heeft.

De SID Ultimate is een speciale versie voor Scott. Deze heeft in totaal 3 verschillende standen in plaats van de gebruikelijke 2 (open/vergrendeld) en is op 104 mm door Dangerholm gelopen. Alle drie de standen kunnen worden bediend via een aangepaste hendel op afstand.




Scott Scale RC World Cup-frame (963 g met hardware)

Rock Shox SID Ultimate 35 mm vork, 3 standen, 104 mm veerweg

Aangepaste ScotT Rideloc-afstandsbediening

Leonardo racehelm

Intend Grace CC 90 mm stuurpen, -12°, Intend Top Cap & Extender

Schmolke Carbon TLO 720 mm aangepast stuur voor interne kabelgeleiding

Handvatten bevriezen componenten

Zirbel Twister WE01 shifter met SRAM BlipBox

Trickstuff Piccola Carbon remmen

Schijven Trickstuff Dächle UL 180mm/160mm

Titanium Kogel-bouten

Syncros Tofino R SL zadel

RockShox Reverb AXS 125 mm zadelpen

Capo Crank Leonardi Racing 175mm 8 gaats DUB

Kogel Keramische DUB cranks

Kettingring SRAM Quarq Zero XX1, Garbaruk 40t

SRAM X01 ketting

Rotor 12-speed 11-52t cassette

SRAM GX AXS achterderailleur, Kogel Colossos derailleurkooi

Shimano XTR pedalen met METI titanium as

Duke Lucky Jack SLS3 30 mm velgen

naven nieuwe heren fade spaken

Sprak Sapim CX

Pirelli XC RC Lite 2.4" banden

Syncros Eco Sealer

Syncros Tailorcage 1.0 Carbon-supplementen

Gewicht 9,16 kg







3 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page