top of page

NIEUWE XT Di2, EP6 en bijgewerkte EP8

Sinds een revolutie in de wielerwereld in 2008 met de introductie van Di2 elektronische schakeltechnologie, heeft SHIMANO het snelste, meest nauwkeurige en meest betrouwbare schakelen ooit geleverd. Vandaag zet SHIMANO een nieuwe standaard voor de toekomst van de schakeltechnologie voor e-bikes met een unieke integratie van de geheel nieuwe XT Di2 en SHIMANO EP e-bike platforms.

Met de introductie van twee nieuwe e-bike-specifieke DEORE XT Di2-aandrijflijnen in combinatie met de geheel nieuwe bijgewerkte EP6- en EP801-e-bike-platforms, ontgrendelt SHIMANO zijn revolutionaire FREE SHIFT en AUTO SHIFT WITH MANUAL OVERRIDE-technologieën voor uitgebreide functionaliteit en een verbeterde ervaring MTB rijden.




Simpel gezegd, Shimano's FREE SHIFT-technologie is een geheel nieuwe schakelmodus voor E-MTB's waarmee rijders kunnen schakelen zonder te trappen. FREE SHIFT wordt mogelijk gemaakt door SHIMANO's unieke systeemintegratiemogelijkheden met DEORE XT Di2 en nieuwe SHIMANO EP-platforms. Wanneer u schakelt, vraagt ​​het XT Di2-systeem de EP-aandrijfeenheid om tegelijkertijd de aandrijflijn naar het kettingbladniveau te brengen en soepel en pedaalvrij te schakelen. Met FREE SHIFT-technologie kun je beslissende verschuivingen maken terwijl je door bochten raast, door grote dalen en afdalingen bombardeert en door technische delen van het parcours navigeert, zodat je altijd klaar bent voor het komende parcours.



SHIMANO's AUTO SHIFT WITH MANUAL OVERRIDE-technologie gaat nog een stap verder en is een nieuwe modus die automatisch voor je schakelt. Door gebruik te maken van SHIMANO's LINKGLIDE-aandrijflijntechnologie in combinatie met Di2, heeft het systeem de mogelijkheid om voorspellende schakelingen te maken op basis van je snelheid en cadans, wat een soepele, ononderbroken rijervaring inspireert. In combinatie met FREE SHIFT-technologie kan AUTO SHIFT MET MANUAL OVERRIDE voorspellend schakelen tijdens het uitrollen, waarbij altijd de optimale versnelling wordt gevonden voor elke pedaalslag. Nieuwe technologie is gewoon de luxe om je op de natuurlijke wereld te concentreren in plaats van bewust te schakelen.



DEORE XT Di2 LINKGLIDE

SHIMANO's geheel nieuwe DEORE XT Di2 LINKGLIDE (LG) groepset, de ultieme duurzame aandrijflijn gecombineerd met geavanceerde Di2-mogelijkheden, brengt soepel schakelen, duurzame aandrijflijnprestaties en revolutionaire schakelmodi naar het platform SHIMANO EP voor e-MTB. Het XT Di2-systeem van LG maakt ook gebruik van een gecentraliseerde batterijvoedingsbron en de nieuwste EP-technologieën en is het ultieme in langdurige, beslissende schakelprestaties voor e-MTB's.

De LG XT Di2 is gebouwd op de robuuste onderdelen en technologie van LG's 11-speed aandrijflijn en levert soepel schakelen en duurzaamheid voor stressvrij rijden. De 11-speed cassette en ketting van LINKGLIDE zijn ontworpen om bestand te zijn tegen aanhoudende dagelijkse slijtage en zorgen voor soepel op- en terugschakelen van de cassette. Met de integratie van geavanceerde Di2- en SHIMANO EP-technologieën biedt de XT Di2 LG de unieke mogelijkheid om te schakelen zonder te trappen in de geheel nieuwe FREE SHIFT-modus. Door gebruik te maken van het unieke vermogen van LINKGLIDE om soepel op en neer te schakelen over de cassette voor 11s-aandrijflijnen, ontgrendelt LINKGLIDE-technologie de geheel nieuwe mogelijkheid om automatisch te schakelen, zowel tijdens het trappen als tijdens het vrijlopen in AUTO SHIFT WITH MANUAL OVERRIDE-modus.

Met minder nadruk op het schakelen van de rijder en echt duurzame aandrijflijnonderdelen, moedigt de XT Di2 LG rijders aan om in contact te komen met de natuurlijke wereld voor een ononderbroken rijervaring. De geheel nieuwe XT Di2 van LG toont SHIMANO's unieke vermogen om geavanceerde aandrijflijnsystemen voor e-MTB's te creëren.




DEORE XT Di2 HYPERGLIDE+

Door de verfijnde schakelprestaties van SHIMANO's HYPERGLIDE+ aandrijflijn en geavanceerde Di2-technologieën te combineren, biedt de geheel nieuwe DEORE XT Di2 HYPERGLIDE+ (HG+) groepset revolutionaire schakelpatronen en schakelprestaties die superieur zijn aan het SHIMANO EP-platform voor e-MTB. Door gebruik te maken van een gecentraliseerde batterijvoeding en de nieuwste EP-technologieën, is de XT Di2 met HG+ het ultieme in licht, soepel en snel schakelen voor e-MTB.

De kern van DEORE XT Di2 HG+ zijn de beproefde HG+ 12-speed cassette- en kettingontwerpen. HG+ technologie zorgt voor een efficiënte krachtoverbrenging en kettingstabiliteit voor soepel, consistent op en neer schakelen over de cassette. Door gebruik te maken van de verfijnde schakeltechnologie van de 12-speed HG+, tilt de XT Di2 HG+ het naar een hoger niveau met behulp van supersnelle Di2 elektronische schakeltechnologie voor nog soepeler, sneller en nauwkeuriger schakelen. Door deze technologieën te integreren met SHIMANO's nieuwste EP-platform, biedt de XT Di2 HG+ de unieke mogelijkheid om te schakelen zonder te trappen in de geheel nieuwe FREE SHIFT-modus.

Het geheel nieuwe XT Di2 HYPERGLIDE+ systeem ontketent het vermogen om te schakelen in unieke omstandigheden en ongekende trailscenario's en toont het onderscheidende vermogen van SHIMANO om het meest geavanceerde aandrijfsysteem voor e-MTB te creëren.








4 weergaven0 opmerkingen
bottom of page