top of page

De Ducati TK-01RR is pure adrenaline.

De TK-01RR is pure adrenaline. Een E-Enduro-model gericht op de meest extreme off-road, uitgerust met een Shimano EP8-motor met een koppel van 85 Nm. Elk element, van de geometrieën tot de hoogwaardige componenten zoals de Shimano XT 12-speed aandrijving en remmen met 4 zuigers, de Öhlins RXF38 180 mm vork en de Öhlins TTX schokdemper, is ontworpen om de prestaties in alle situaties te verbeteren. , vooral wanneer de paden worden moeilijker en technischer.

Voor 2022 is er de Limited Edition, een exclusief en verfijnd model, geproduceerd in een beperkt aantal eenheden, die de belangrijkste kenmerken van de TK-01RR overneemt en nog meer geavanceerde componenten bevat, zoals de Öhlins DH38 drievoudige klemracevork, meerdere keren uitgereikt op de Downhill MTB World Cup, voor het verbeteren van de downhill-prestaties.





Shimano EP8-motor

Een maatstaf in de categorie dankzij het lage gewicht van 2,6 kg, de compacte afmetingen en een Q-factor van slechts 177 mm. Met een maximaal koppel van 85 Nm en een hulpratio tot 400% zorgt deze aandrijfeenheid voor een geweldige trapkracht met een altijd soepele, directe en natuurlijke afgifte. Gecombineerd met de Shimano E-tube Project-app, biedt het EP8-systeem geavanceerde aanpassingsniveaus om het karakter van de motor aan uw behoeften aan te passen. Al onze e-mtb's worden geleverd met twee vooraf gedefinieerde profielen: "long ride" en "fast ride".



Aluminium frame

Met hydrogevormde, gesmede en CNC-gefreesde onderdelen, heeft dit frame "enduro-georiënteerde" geometrieën die worden gekenmerkt door een zitbuis van 75,5° en een balhoofdhoek van 64,5°, waarmee je alle obstakels kunt overwinnen. De nieuwe standaard 1.8" taps toelopende balhoofdbuis biedt een uniek ontwerp en grotere stijfheid in het stuurgebied, om de meest slopende stukken bij hoge snelheden aan te kunnen. De 783 mm lagere positie en de onderbuis met de 630Wh-batterij, zorgen voor uitstekende wendbaarheid gegarandeerd een laag zwaartepunt.



Öhlins vering

Gewoon de beste op de markt, het resultaat van alle race-ervaringen van Öhlins. Öhlins RXF38 luchtvork, met 38 mm rongen en 180 mm veerweg. Het opnieuw gekalibreerde luchtveersysteem met twee zuigers en drie kamers van de vork zorgt voor een snelle, gemakkelijke en volledige afstelling. Custom Ducati Öhlins TTX luchtschokdemper, 170 mm veerweg met Horst TPS (Thok progressief systeem) vierzijdige koppeling. De vork en demper zijn compressie instelbaar bij hoge en lage snelheden.



630Wh batterij

Dankzij een standaard verlaagd met 783 mm en de verticale diagonale buis, is de Shimano-batterij zo in het frame geïntegreerd dat een grote autonomie wordt gegarandeerd zonder de wendbaarheid op te offeren die wordt geboden door een laag zwaartepunt.



Hoofd onderdelen

Maximale prestaties en betrouwbaarheid onder alle omstandigheden dankzij high-end componenten zoals KS dropper post met afstandsbediening, Shimano XT 12-speed 10-51T achterderailleur, Shimano XT 4-zuiger remsysteem gecombineerd met Shimano schijven 203 mm met "Ice technologies " systeem. Het speciale Renthal carbon stuur vermindert trillingen en zorgt voor een extra mate van comfort.



Banden en velgen

Crankbrothers Synthesis aluminium velgen in verschillende maten (29" x 31 mm voor, 27,5" x 35 mm achter) met Pirelli Scorpion Enduro S 29" x 2.6 SmartGrip Hyperwall banden voor en Pirelli Scorpion E-MTB S 27.5" x 2.6 achter. Gedifferentieerde wielmaten laten je door de zwaarste obstakels rijden met momentum en maximale tractie achter.

FRAME Thok 6061 aluminium gesmeed en CNC gefreesd, balhoofdbuis getapet 1.8”

MOTOR Shimano Steps EP8 (250 Watt – 85 Nm - 2.6 kg)

BATTERIJ Shimano – 630 Wh (geïntegreerd)

ACHTERSCHOKBREKER Öhlins - TTX Air - 170 mm veerweg, op maat afgestelde Ducati

REMMEN Shimano - Deore XT - 4-zuiger remklauw met "Ice Technologies" rotor 203 mm diameter.





15 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page