top of page

Canyon Spectral On CFR


De Spectral:ON CFR is de compromisloze editie van onze ultieme allround e-MTB. Met top-of-the-line vering en transmissie, carbon wielen en een 720 Wh batterij voor slechts 22,05 kg, is dit echt het droommodel.





De nieuwe full carbon achteras heeft een extra brug tussen de staande achtervorken en grotere lagers die op massieve 15 mm assen lopen. Het voordeel? Verhoogde duurzaamheid, soepele vering en verhoogde stuurprecisie dankzij grotere stijfheid, die wordt gewaardeerd bij het verleggen van de grenzen van plezier, snelheid en gezond verstand.




Minder zorgen, meer kracht: de Spectral:ON zit boordevol slimme details die je in het veld helpen. Grotere, volledig afgedichte lagers verhogen de duurzaamheid en houden water en vuil buiten, vezelversterkte skidplate beschermt de motor tegen stenen en fungeert als schokbescherming voor uw kettingblad, en geleider - Ingebouwde ketting houdt uw ketting op zijn plaats.



Je zou kunnen denken dat deze fiets te mooi is om helemaal op te rijden, maar je hebt het mis. Met krachtige remmen met 4 zuigers, massieve 203 mm remschijven, lichtgewicht maar duurzame wielen en een robuust, categorie 4E-getest frame, is de Spectral:ON CFR gebouwd om lang mee te gaan.




Het 29-inch voorwiel verbetert het kantelen, terwijl het kleinere 27.5-inch achterwiel zorgt voor een kortere achterkant voor een speelser rijgedrag. Kies tussen DT Swiss HXC 1501 of Reynolds TRE309 wielen voor lichtheid en snelheid.



De slappe balhoofdbuis en het lange bereik van de Spectral:ON zorgen voor een zelfverzekerde, gecentreerde houding die je controle op steile paden vergroot. De nieuwe stijvere, volledig carbon achteras met iets langere liggende achtervorken verbetert de balans en handling. De kortere zitbuis in combinatie met een RockShox Reverb AXS of FOX Transfer dropper post geeft je meer ruimte en tegenslag om te manoeuvreren als het moeilijk wordt. Het resultaat ? Vertrouwen, stabiliteit en totaal plezier.



Revolutionaire RockShox Flight Attendant of Fox Factory-ophanging wordt niet beter.




Met zijn 2,6 kg is de Shimano EP8-motor, gecoat met magnesium, een van de lichtste motoren op de markt. Het is ook een van de krachtigste, met een piekkoppel van 85 Nm dat je trapkracht verdrievoudigt en je gemakkelijker steile hellingen laat beklimmen.


Aansteker. Meer rigide. Sterker.

Het volledig opnieuw ontworpen nieuwe frame, geheel nieuwe carbon lay-up patronen en een nog efficiëntere frame-architectuur hebben ons in staat gesteld om sterker te worden terwijl we afvallen. CFR-frames voldoen nu aan de nog strengere "Category 4E"-normen.




1 weergave0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page