top of page

Niner WFO E9 In staat om af te dalen, geen lift nodig.

Parkeer de shuttle, sla de lift over

Deze 180 mm reisfiets tart elke categorie en opent nieuwe terreinen.

Je toegang tot het ruigste terrein, steile backcountry-lijnen en lokale chunder is nu nog beter geworden. Met een agressieve geometrie, 180 mm veerweg, schroefveer en een Bosch Gen 4-aandrijfsysteem, is de WFO e9 klaar om je ticket op elk pad te slaan en je vakkundig een weg te banen, hoe pittig ook.





Alle aluminium


Net als bij de RIP e9 is het WFO e9-chassis gelast van een 6061 aluminium frame gekoppeld aan een motorsteun uit één stuk. De ingewikkeld gevormde motorsteun herbergt slim de bovenste en onderste draaipunten, evenals de onderste schokdemper, voor een rotsvaste basis. Gesmede eindschakels en uitvaleinden zorgen voor extra sterkte en de draaipunten rollen op Enduro Max Black Oxide-lagers voor soepele, langdurige prestaties.

Vertragingsvrije, koppelgevoelige vermogensafgifte wordt geleverd door Bosch en het Gen 4 Performance CX-aandrijfsysteem. Dit systeem wordt aangedreven door een 625wh-batterij en biedt kilometers betrouwbare en voorspelbare trapondersteuning in de zwaarste omstandigheden.




Zachte maar stabiele spiraalvering


Het Horst Link 4-bar veersysteem biedt een veerweg tot 180 mm en biedt een ideale handling in een trapondersteuningstoepassing. Elke parameter van dit beproefde ontwerp is afgestemd om het soepele en stabiele veergedrag van de Niner te bereiken. Hefboomverhouding, schoklengte, slag, oriëntatie en montagelocatie zijn afgestemd op de specificaties van Niner. En omdat de tuimelaar de bovenste schokbus veel meer roteert dan de onderste schokbus, hebben we lagers aan de bovenarm toegevoegd en de tapschokbreker georiënteerd met het schoklichaam erop.



Het beste van twee wielmaten


Afronding van onze WFO e9 is een "mule" -stijl, 29er voor / 27.5+ achterwielopstelling. Het kleinere achterwiel houdt de liggende achtervorken kort voor snelle trailmanieren en zorgt voor enorme tractie.

Kortom, je bent vrij. Vrij om te trappen in plaats van woon-werkverkeer. Vrij om rond te dwalen, te verkennen en te rijden wat je wilt, wanneer je wilt, met niets anders dan je verbeeldingskracht.




Op elk volledig geveerd frame van Niner Bikes zitten zwarte oxide Enduro Bearings MAX-lagers in elk draaipunt. Niner is een van de weinige merken die deze hoogwaardige scharnierlagers gebruikt.

Enduro Bearings, speciaal ontworpen voor ophangingsscharnieren, pionierde 20 jaar geleden met MAX-type lagers voor fietsen om de unieke uitdagingen aan te gaan die gepaard gaan met draaipunten van mountainbikes. De mountainbike draait gemiddeld slechts een cyclus van 60 tot 100 graden, in plaats van volledige rotaties te maken. Bovendien moeten ze hoge belastingsspanningen aan.



Niner Bikes e9-serie, aangedreven door Bosch


Onze nieuwe e9-serie e-bikes wordt exclusief aangedreven door Bosch, een wereldleider in e-bike-technologie. Zelfs met een groeiend aanbod van beschikbare aandrijfsystemen, was de keuze om met Bosch samen te werken gemakkelijk voor Niner.

Bosch bouwt al meer dan tien jaar motoren voor e-bikes en is daarmee de meest ervaren leverancier. De originele Bosch trapondersteuningsmotor is gebaseerd op een door Bosch ontwikkelde stuurbekrachtiging van Mercedes, maar was te duur voor de auto-industrie. De motor is sindsdien geëvolueerd en is momenteel geoptimaliseerd in de nieuwste versie van de 4e generatie, de Performance Line CX.


De Bosch Performance Line CX is de beste keuze voor de e9-serie van Niner.

De nieuwste Performance Line CX Gen 4-motor van Bosch is 40% kleiner en 700 gram (26%) lichter, terwijl hij de efficiëntie verhoogt (meer bereik van dezelfde batterij) en de koppelprestaties behoudt, in vergelijking met de vorige versie.

Bosch biedt de meest responsieve koppelsensor (hoogste verwerkingssnelheid) op de markt. Het is 20 keer sneller dan de naaste concurrent. Dit betekent dat het systeem sneller ondersteuning toevoegt en ook sneller uitschakelt wanneer de berijder stopt met trappen.

De accu van Bosch is de enige UL-genoteerde accu en oplader op de markt - (veiligheid) Niner gebruikt de nieuwe PowerTube-accu van Bosch in de maten 500 Wh en 625 Wh en beide zijn in het frame verwerkt om het lage zwaartepunt te optimaliseren.

De batterij van Bosch biedt de hoogste energiedichtheid die momenteel op de markt is (wat zich vertaalt in het grootste bereik per pond batterij, waardoor de fietsen lichter zijn).

Bosch heeft het grootste servicenetwerk in Noord-Amerika met meer dan 2500 gecertificeerde monteurs. Frequente klinieken over de hele wereld bieden veel kansen voor Niner-dealers en verkooppersoneel om gecertificeerd te worden.

Met een diagnostisch systeem voor auto's kunnen dealers eenvoudig Bosch-aandrijfsystemen controleren.

Bosch heeft 2 jaar garantie op hun systemen en ze zijn conservatief in hun schatting van de levensduur van het systeem. In feite hebben testers motoren meer dan 5 jaar en 30.000 mijl laten draaien.






3 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page