top of page

Nieuw voor 2022 Yeti 160 E

Yeti was een van de laatste merken die geen e-bike in het assortiment had. Maar dat was vroeger.

Hier is de Yeti 160E, de eerste elektrische mountainbike van het legendarische Amerikaanse merk.


Yeti was een van de laatste merken die geen e-bike in het assortiment had. Maar dat was vroeger. Hier is de Yeti 160E, de eerste elektrisch ondersteunde mountainbike van het legendarische Amerikaanse merk, die ook een nieuwe en ongekende vering inluidt.


Yeti, een mythisch Amerikaans merk met een geschiedenis die nauw verbonden is met innovatie, heeft lang gewacht voordat hij zich in het diepe van elektrisch ondersteunde mountainbiken lanceerde. Het moet gezegd dat de VS, die hun eerste markt blijft, tot voor kort nogal ongevoelig bleven voor dit type fiets. Maar dingen veranderen en de geesten openen zich ook aan de andere kant van de Atlantische Oceaan voor hoge snelheid vergeleken met VTTAE. Het merk werkte al een tijdje aan dit project en nu is het volwassen.



Zoals de naam al doet vermoeden, biedt de Yeti 160E 160 mm veerweg achter (en 170 mm voor), maar met een nieuwe vering. Inderdaad, de aanwezigheid van de motor maakte het niet langer mogelijk om de beroemde Switch Infinity te gebruiken die aanwezig is op de rest van het assortiment. Yeti heeft daarom een ​​gloednieuwe kinematica ontwikkeld, die in dezelfde geest blijft maar die compatibel is met de aanwezigheid van een motorblok ter hoogte van de pedalen.

Deze nieuwe film heet SixFinity en is, zoals je kunt zien, niet bepaald simplistisch. Maar voor Yeti telt alleen efficiëntie, ongeacht of er een complex systeem voor nodig is om dit te bereiken. Dit platform, ontwikkeld door Yeti sinds 2016, heeft maar liefst 6 draaipunten (6 Bar Linkage) en is exclusief bestemd voor e-bikes. Het is geoptimaliseerd voor fietsen met een grotere massa en waarop de aanwezigheid van ondersteuning de manier van rijden en trappen enigszins wijzigt.
De SixFinity heeft ook een systeem om de verankering van de schokdemper op het frame te variëren, waardoor de "hefboomsnelheid" (hefboomarm) wordt gewijzigd zonder de anti-squat en anti-rise te beïnvloeden. Aan de andere kant zal dit het gedrag van de ophanging beïnvloeden, met een meer trappend en efficiënt fietskarakter in de 25% positie, neutraal en gebalanceerd op 30% en meer gericht op flexibiliteit en impactabsorptie bij 35%. De veerweg wordt tussen elke positie enigszins aangepast, maar we hebben het over slechts 2 mm, wat ongevoelig is.
Op het gebied van geometrie laten de beoordelingen zien dat Yeti duidelijk een "toegewijde" fiets heeft gemaakt die bedoeld is om rijders met een hoog technisch niveau tevreden te stellen. Wordt het exclusief? Niet zeker, want onze ervaring leert dat de meest hedendaagse geometrieën het rijden op deze fietsen niet noodzakelijkerwijs ontoegankelijk maken voor 'iedereen'. We zijn in ieder geval ongeduldig om het te testen om dit te verifiëren!

Deze uitzonderlijke fiets wordt aangeboden in twee hoogwaardige uitvoeringen, met Fox 38 vooraan, Shimano-transmissie en DT-Swiss-wielen voor prijzen van € 9.999 in de C1 Turq-versie en € 12.999 in de T1 Turq, allemaal met twee "standaard" kleuropties en een "team replica" -versie met de legendarische gele en turquoise tinten.





4 weergaven0 opmerkingen
bottom of page