top of page

L’Absa Cape Epic (Afrique du Sud)

De Absa Cape Epic is de meest uitgezonden mountainbikerace ter wereld en de enige achtdaagse mountainbike-etapperace die door de Union Cycliste Internationale (UCI) buiten de categorie valt; deze officiële UCI-status maakt het een hoogtepunt op de kalender voor professionele renners. De Absa Cape Epic trekt ook beginnende amateurrijders aan die met de besten willen wedijveren. Dit is een full-service race, wat betekent dat alles vanaf het begin wordt geregeld - het enige waar de coureurs aan hoeven te denken is rijden.

De race moet worden voltooid door beide leden van een team van twee personen met slechts 680 teams die elk jaar aan de race mogen deelnemen. Elke editie volgt een andere route en voert ambitieuze amateur- en professionele mountainbikers van over de hele wereld door ongeveer 700 kilometer wilde landschappen en tot 17.250 hoogtemeters.




Full-service MTB etappekoers

De Absa Cape Epic is de grootste full-service mountainbike-etapperace ter wereld. Vanaf het begin van de race hoeven lopers alleen maar voor hun lichaam te zorgen en te blijven rennen. Voor de rest wordt gezorgd.

Er wordt elke ochtend een vroeg ontbijtbuffet geserveerd. Racevoer, water en isotone koolhydraatdranken zijn gratis verkrijgbaar bij de waterpunten langs het parcours. Er is opgeleid medisch personeel op de baan en in elk racedorp is een volledig uitgerust racehospitaal aanwezig. In elke fase van de finishlijn worden de fietsen van de rijders schoongemaakt door het Bike Wash-team, terwijl de Woolworths Recovery Zone het energieniveau herstelt met voedzame lunches en snacks.

Van de eerste tot de laatste etappe worden de runnerstassen vervoerd tussen de verschillende Race Villages. Er zijn eenpersoonstenten met matrassen aanwezig waar uitgeputte ruiters kunnen uitrusten en genieten van een comfortabele nachtrust en afgesloten douches bieden ruiters een ontspannende privédouche na een vermoeiende dag in het zadel.


De reisroute verandert elk jaar

Het Absa Cape Epic-routeteam doet er twee jaar over om precies te plannen waar renners in de ruige West-Kaap van Zuid-Afrika zichzelf zullen testen met een afstand van ongeveer 700 km en 17.250 hoogtemeters. De route is een goed bewaard geheim totdat deze elk jaar wordt aangekondigd. Elk jaar zijn uitdagende doortochten van iconische fynbos-valleien, majestueuze bergketens, diepe ravijnen, inheemse bossen, dramatische kustlijnen en bloeiende wijngaarden gegarandeerd.

Het terrein is even gevarieerd als uitdagend - veeleisende stoffige grindwegen, inspannende rotsklimmen, spannende technische afdalingen, verfrissende rivierovergangen en snelle singletracks in het bos. De Absa Cape Epic-route geeft hardlopers en fans de mogelijkheid om de historische en schilderachtige steden van de West-Kaap te ervaren, waarvan vele buiten de gebaande paden, en meer dan 40 steden zijn sinds 2004 bezocht door de Absa Cape Epic.











2 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page