top of page

De Pinarello Dogma XC komt naar de race.

Een "must have" fiets voor de offroad-divisie Ineos Grenadiers om over een wedstrijdmountainbike te beschikken om Tom Pidcock en Pauline Ferrand-Prevot uit te rusten.




De nieuwe Pinarello Dogma rijdt al weken op de circuits. Sinds Tom Pidcock en Pauline Ferrand-Prevot hun debuut maakten in het MTB-seizoen 2023, toont de Pinarello Dogma XC nu, zonder de camouflagekleurstelling, al zijn vormen. Maar je bent nog niet zo verliefd op de fiets, want de verwachting is dat deze pas in maart 2024 wordt verzonden.




Het frame maakt gebruik van een monopivot-ophangingssysteem met behulp van een carbonflex. Een ontwerp dat meer dan bewezen is in het mountainbiken, op zoek naar de beste gewicht-prestatieverhouding.




Het frame heeft een verwijderbare schokdemperbevestiging aan de voorkant. Hierdoor kun je met verschillende schokgroottes spelen. Op deze versie wordt bijvoorbeeld een veerweg achteraan van 90 mm of 100 mm aangeboden, gecombineerd met vorken van 100 of 120 mm.




Het meest opvallende kenmerk van het frame is de kleine driehoek die met deze extra "buis" boven het trapashuis ontstaat. Dit ontwerp heeft tot doel de stijfheid van het gebied te vergroten en maakt het gebruik van grotere lagers mogelijk. Het frame is klaar voor 2 bidonhouders.





De Pinarello Dogma XC van Tom Pidcock is versierd met zijn bekende afbeelding van een pak kaarten en een gouden achterbrug ter ere van zijn Olympische gouden medaille.





Qua geometrie heeft hij een balhoofdhoek van 67,5º met een reikwijdte van 455 mm in maat M. De balhoofdhoek verandert afhankelijk van de maat en bij de XL is deze 68º.

0 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page