top of page

ARC8 Essential - Een lichtgewicht en agressieve trailfiets.

De Essential is de fiets die ARC8 lanceerde. Een fiets die is ontworpen voor het meeste plezier op de paden, maar ook bewezen licht en efficiënt genoeg is om te slagen in XC-races. Nu in zijn tweede generatie, heeft hij aan karakter gewonnen en zijn veelzijdigheid verder uitgebreid. Nog steeds op XC-gewicht, heeft hij nu een balhoofdhoek van 64° voor veel controle op steile, technische afdalingen, terwijl de lage BB en korte liggende achtervorken het feest naar het bos brengen.

Trouw aan zijn oorspronkelijke geest, maakt het van de paden je speeltuin, waar je ook bent. Grote dagen op de berg of gewoon plezier maken in je plaatselijke bossen, de Essential is je beste metgezel.




Geometrie

Zakelijk vooraan, feest achterin - zo zou je de geometrie van de Essential kunnen omschrijven. Een groot bereik en een slappe balhoofdhoek geven je stabiliteit en controle waar je het nodig hebt. De lage BB en korte liggende achtervorken zorgen ervoor dat het feestbeest in deze fiets echter springlevend is - hij stuurt of springt gemakkelijk van kleine lippen.



Lichtoptimalisatie

De Essential deelt veel design met de Evolve FS, ons extreem lichtgewicht XC-frame. De kennis die in dit project is opgedaan, samen met het efficiënte ontwerp, stelde ons in staat om een ​​XC-gewicht trailfietsframe te creëren.



Glijdende ophanging

Bij het ontwerpen van een achterwielophanging wordt u altijd geconfronteerd met tegenstrijdige doelen. U wilt dat uw koppeling klein is, omdat deze lichter, stijver en ruimtebesparend is. Maar voor de prestaties van de ophanging zouden langere schakels beter zijn. Onze gepatenteerde slider is klein, licht en stijf, maar vertegenwoordigt een oneindig lange hendel, waardoor een bijna perfect lineair-progressieve verhouding ontstaat.





Helm Acro

We hebben met Acros een headset ontwikkeld die perfect in het design past, waarbij de kabels onder de stuurpen verdwijnen.



Omgekeerde hoofdspil

De achterbrug gaat in de zitbuis in plaats van eromheen, waardoor een zeer stijve verbinding ontstaat. We gebruiken Enduro Max-lagers, speciaal ontworpen voor full suspension MTB-frames.


Flatmount schijfrembevestiging

We gebruiken de lichtere en schonere flat-mount FM180-standaard op de Essential. Met de FM180 kun je een rotor van 180 mm gebruiken zonder adapter, of nog groter gaan.


Gebouwopties

Bouwt met gestapelde schokken, zoals de XT-build, wordt geleverd met 130 mm veerweg achter. Gebouwd met inline-schokken, zoals de SLX-constructie en frameset, worden geleverd met 120 mm veerweg achter.



Essential XT - Fox 34 Performance 140 mm vork en Float X Performance schokdemper. Shimano XT aandrijving en remmen. Newmen Evolution A.30 wielen met Onza Ibex 2.4" banden. Combo Faserwerk Baslerstab. Bikeyoke Revive dropper.


Essential SLX - RockShox Pike Select 140 mm vork en Deluxe Select+ RT schokdemper. Shimano SLX aandrijflijn en remmen. Newmen Performance 30 wielen met Onza Ibex 2.4" banden. Faserwerk Rockstock stuur en Handschmeichler stuurpen. RaceFace Aeffect dropper.


Essentieel - RockShox Deluxe Select+ RT-schokbreker. Transversale koptelefoon. ARC8 achterwielas.



8 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page