top of page

Yeti 160 E

Yeti was een van de laatste merken die geen e-bike in het assortiment had. Maar dat was vroeger. Hier is de Yeti 160E, de eerste elektrisch ondersteunde mountainbike van het legendarische Amerikaanse merk, die ook een nieuwe en ongekende vering inluidt.

Yeti, een mythisch Amerikaans merk met een geschiedenis die nauw verbonden is met innovatie, heeft lang gewacht voordat hij zich in het diepe van elektrisch ondersteunde mountainbiken lanceerde. Het moet gezegd dat de VS, die hun eerste markt blijft, tot voor kort nogal ongevoelig bleven voor dit type fiets. Maar dingen veranderen en de geesten openen zich ook aan de andere kant van de Atlantische Oceaan voor hoge snelheid vergeleken met VTTAE. Het merk werkte al een tijdje aan dit project en nu is het volwassen.

Zoals de naam al doet vermoeden, biedt de Yeti 160E 160 mm veerweg achter (en 170 mm voor), maar met een nieuwe vering. Inderdaad, de aanwezigheid van de motor maakte het niet langer mogelijk om de beroemde Switch Infinity te gebruiken die aanwezig is op de rest van het assortiment. Yeti heeft daarom een ​​gloednieuwe kinematica ontwikkeld, die in dezelfde geest blijft maar die compatibel is met de aanwezigheid van een motorblok ter hoogte van de pedalen. We hebben al de gelegenheid gehad om het patent dat onlangs door Yeti is ingediend voor een nieuwe kinematica in detail te beschrijven, maar hier zullen we iets beter kunnen uitleggen wat het eigenlijk inhoudt op dit zeer specifieke model.
Dit nieuwe filmpje heet SixFinity en, zoals je kunt zien, is het niet bepaald simplistisch. Maar voor Yeti telt alleen efficiëntie, ongeacht of er een complex systeem voor nodig is om dit te bereiken. Dit platform, ontwikkeld door Yeti sinds 2016, heeft maar liefst 6 draaipunten (6 Bar Linkage) en is exclusief bestemd voor e-bikes. Het is geoptimaliseerd voor fietsen met een grotere massa en waarop de aanwezigheid van ondersteuning de manier van rijden en trappen enigszins wijzigt.
Er is ook veel aandacht voor detail, waaronder een op maat gemaakte One-Up anti-ontsporing die ook dienst doet als schedegeleider. Alle interne doorgangen in het frame zijn 100% geleid om hoofdpijn in de werkplaats te voorkomen. Ook is er een geïntegreerd spatbord aanwezig om de motor en de ophanging te beschermen.


Voor de cockpit heeft Yeti componenten ontwikkeld om de aan de motor gekoppelde bekabeling volledig te integreren voor meer discretie.

Op motorisch vlak vereist aanwezigheid in de VS en wereldwijde service, de Yeti 160E is uitgerust met een Shimano EP8-blok met een Shimano 630Wh-batterij die toegankelijk is via een schokbestendige hoes onder de diagonale buis.





3 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Kommentarer


bottom of page