top of page

ORBEA RISE H

Een machine die is ontworpen om je trailervaring uit te breiden en je elk moment intenser te laten voelen. De Rise maakt het gevoel dat minder "e" gelijk staat aan meer "fiets" concreter. Of je nu grote afstanden wilt afleggen, onbereikbare plaatsen wilt bereiken, je prestaties wilt verbeteren of de frequentie van je avonturen wilt verhogen, ga verder met de Rise en ontdek de nieuwe standaard in mountainbiken.




De Rise Aluminium stuurpen is afkomstig van een EP8 RS-motor, ontwikkeld in exclusieve samenwerking tussen Orbea en Shimano.


Orbea heeft de motorfirmware aangepast om de meest natuurlijke en efficiënte ondersteuning mogelijk te maken, waardoor de weerstand en vertraging in de vermogensafgifte die typisch is voor conventionele e-bikes, wordt geëlimineerd.

MOTOR

Het is ook geoptimaliseerd om maximale ondersteuning te bieden tussen 75 en 95 pedaalslagen per minuut, de snelheid waarmee het menselijk lichaam het meest efficiënt trapt en waarmee we normaal trappen op onze mechanische fietsen.


Rise reageert onmiddellijk met meer kracht, met een natuurlijk hulpgevoel. Autonomie is een van de unieke aspecten van de RS-filosofie.


Door het lagere stroomverbruik, het lagere gewicht van de fiets en de grotere afhankelijkheid van de benen gaat de accu van een Rise zo'n 50% langer mee in vergelijking met een andere normale elektrische fiets. Dit vertaalt zich in een verrassende autonomie voor een 360 Wh-batterij die aanwezig is in de koolstofmodellen en de aluminium batterij gaat tot 540 Wh in een gloednieuwe batterij.

HET GEWICHT

Het gewicht is een van de sleutels van de Rise en waarvoor Orbea vele uren heeft geïnvesteerd om alle details van elk van de modellen te kunnen optimaliseren: er is rekening gehouden met frame, geïntegreerde batterij, kabelgeleiding en knoppen.


Bovendien maakt motoroptimalisatie via Rider Synergy het ook mogelijk om trailcomponenten te monteren, waardoor het gewicht wordt verminderd en de fiets kan worden behandeld als een standaard trailfiets.

Het gewicht van de nieuwe aluminium Rise is indrukwekkend met slechts 19 kg voor het topmodel en 20 kg voor het instapmodel.


De lichtste in de categorie.


ELEGANT EN SCHAALBAAR

Een traditionele e-bike, schermen, sensoren, extra kabels en grote verlichte knoppen zijn standaard en onvermijdelijk. In onze ogen is de mogelijkheid van een traditionele en verfijnde machine een essentieel aspect van de filosofie.


3 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page